BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Направиха първа копка на новата църква в село Георги Добрево

Първа копка на новия православен храм „Св. Апостоли Петър и Павел“ беше направена днес в село Георги Добрево, съобщават от община Любимец.

Преди това беше отслужена литургия в центъра на селото. След това архимандрит Богослов – протосингел на Старозагорската епархия даде началото на първата копка и благослови начинанието, като пожела здраве и добруване на хората. Отец Караджонов заедно с кмета на селото Александър Карачобанов положиха основополагащ камък на бъдещия православен храм.

Църква

След официалната церемония отецът съобщи, че от името на анонимен дарител връчва почти двуметров позлатен християнски кръст, който ще бъде монтиран на купола на новата църква. Присъстващи дариха 1 670 лв., като се очакват и още дарители.

Църква

Както Haskovo.info писа, сегашната църква в селото, която е изградена веднага след Освобождението на България от турско робство е в окаяно състояние. Поради опасност от срутване там е невъзможно да се отслужват църковни служби и да влизат миряни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!