BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Намаляват гъстотата на пътниците в автобусите, задължително с маски на пазарите – ВИДЕО

Три допълнителни противоепидемични мерки се налагат за общините Хасково и Димитровград, където разпространението на коронавируса е най-голямо, съобщи след заседание на областния кризисен щаб неговият председател Стефка Здравкова.

Трябва да се осигури дистанция между сергиите на пазарите и тържищата, където движението да е еднопосочно. Кметът на Димитровград Иво Димов е казал на щаба, че на Неделния пазар не може да се въведе еднопосочно движение, защото там има 25 входа. Отделно, клиентите и търговците на пазарите трябва да носят маски. Третата мярка е да се намали гъстотата на пътниците в обществения транспорт и където е необходимо това да стане с увеличаване на автобусите.

Здравкова допълни, че продължава засиленият контрол за спазване на противоепидемичните мерки. От РЗИ са проверили всички по-големи магазини в областта. Съставили са 4 акта и са издали 7 предписания, а от полицията са съставили 15 акта на нарушители.

Към момента болните в Хасковска област са 145, 38 са настанени в болница, като 33 са в МБАЛ – Хасково, трима са в МБАЛ – Свиленград, а двама са в бившия Тубдиспансер в хасковския квартал „Болярово“. Най-засегнати са община Хасково със 74 активни случая и 24 в болница и община Димитровград с 37 активни и 8 в болница. През следващата седмица от димитровградската болница трябва да докладват на щаба готовността си да приемат заразени с коронавирус. По предложение на областния управител всяка болница ще открие 24-часов телефон за връзка, от който ЦСМП ще получава информация за свободните легла в болничното заведение.

Областният управител посочи, че заради нарастващата заболяемост през следващата седмица се очаква Хасковска област да премине от жълтата в оранжевата или червената зона. Тогава отново ще се обсъждат допълнителни мерки на областния кризисен щаб.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!