BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 270 акта съставиха горски стражари, над 700 кубика бракониерска дървесина конфискуваха

Общо 21 651 проверки са извършени от горските стражари в териториалните поделения и мобилните екипи на Южноцентрално държавно предприятие – Смолян от началото на годината, съобщават от предприятието, стопанисващо държавни гори на територията на Смолян и още няколко области..

Проверени са общо 7385 обекта за добив на дървесина, 5686 моторни превозни средства, 7252 ловци и 1320 други физически лица. За периода са съставени 272 акта за установяване на административно нарушение по закона за горите и 1 акт по закона за лова и опазване на дивеча.

Дървесината, предмет на нарушенията е 575 м3, а задържаната дървесина в базите за съхранение на вещи, предмет или средство на нарушение е 161 м3.

В резултат на проверките и на база съставените актове са задържани 6 моторни превозни средства, 17 каруци, 5 бензино-моторни триони, 16 други инструменти за дърводобив, 1 незаконно оръжие и 3 други ловни уреди.

Нарушенията са съсредоточени основно в териториите с преобладаващо ромско население и в тези, в които дърводобивните бригади са с представители основно на тази група, в това число ДГС Карлово, ДГС Клисура, ДГС Хисар, ДГС Асеновград, ДЛС Тракия, ДГС Първомай, ДГС Алабак – гр. Велинград, ДГС Ракитово, както и на териториите на ДЛС Женда – гр. Кърджали, ДГС Кирково и ДГС Момчилград.

Патрулни проверки в горските територии от страна на служителите на ЮЦДП – Смолян се извършват ежедневно, а в проблемните райони, съвместно с представители на Регионалните дирекции по горите и полиция. На обособените временни горски контролни пунктове се проверяват минаващите пътни превозни средства, а директорите на горските стопанства поддържат постоянна комуникация с кметовете на населените места и в случай на необходимост реагират своевременно.

СмолянБГвести

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!