BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 20 деца се състезаваха с колела на Кенана

Повече от 20 състезатели се включиха в традиционната надпревара по приложно колоездене, част от програмата за Деня на Хасково.

Велосипедистите се събраха за надпреварата този следобед на Кенана. Най-добрите показаха умения, за които получиха и награди. Разделени в групи по възраст младите велосипедисти трябваше прецизно да изминат маршрут, спазвайки правилата за движение на улицата, подавайки знаци при ляв завой и спиране. Зобикаляне на конуси и точно изпълнение на осморки също бяха сред задачите за преодоляване.

Идеята на състезанието е децата с колела да свикнат да минават безопасно по трасе, което е разчертано така, че наподобява предизвикателствата, които им отправя градската среда, в която се движат с велосипедите си. Организатор на състезанието е местният клуб по колоездене “Хасково”. 

Haskovo. net

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!