BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Награждават изявени учители в Хасково

Тереза Андонова да бъде удостоена със званието Почетен гражданин на Хасково предлага с докладна за априлската сесия председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Тереза Андонова
Тереза Андонова

Това става след постъпило предложение от Управителния съвет на Алумни сдружение ЕГ – Х и Инициативен комитет на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Тереза Андонова започва своя трудов стаж през 1970 г. Тя е сред първите учители, които полагат началото на вече утвърдилата се в годините традиция в Хасково да се изучават европейски езици. След като завършва Немска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ тя е назначена да преподава в започналия експериментален първи випуск с интензивно обучение на немски език. След създаването на Немската езикова гимназия през 1971 г. става водещ учител, след когото поемат и други. В годините, през които е работила само в Езиковата гимназия, Тереза Андонова е подготвила стотици ученици от различни поколения. Тя има ярка обществена дейност, се казва още в докладната. През 1999 г. е избрана да представлява учителите от Хасково на приема на президента на България по случай 24 май. През 2005 г. е удостоена с престижната награда „Неофит Рилски“.

С друга докладна от Захариева се предлага удостояване на няколко преподаватели със званията „За заслуги към образованието и културното дело“. Носител на отличието в категория „Учител в предучилищното образование“ да бъде Веселина Петрова от Детската градина по изкуствата. За наградата при „Учител в начален етап или прогимназиален етап на образованието“ се предлага Диана Желязкова, която е учител по руски език в СУ „Св. Паисий Хилендарски“. За наградата в категория „Учител в гимназиален етап на образованието“ е предложен инж. Станимир Даскалов, който е учител по информатика и информационни технологии в ПГДС „Цар Иван Асен II“. За „Културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейното дело“ е предложен Даниел Русев, който е ръководител на арт школа „Дъга“ при Младежкия център.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!