BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наградиха най-добрите от конкурса „С очите си видях бедата“ в Минерални бани

Наградиха най-добрите млади художници от общинския кръг на Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ в Минерални бани, съобщават от кметството.

Участниците тази година бяха само от Втора възрастова група от 11 до 13 години, като бяха присъдени две първи места. Те са за рисунките на Есма Реджеб от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани и за Наз Кадир от СУ „Христо Ботев“ в село Караманци.

Есма се нареди на първо място с рисунката „Огнеборец“, а наравно до нея застана Наз със своята рисунка на земетресение, наречена „Ужасът в очите ни“. Трите втори места са за Еля Мюмюн за рисунката „Прегръдка в лапите на пожара“, Ниляй Ахмед за „Пожар в Австралия“ и Суде Бехайдин с неговото „Цунами“. На трето място са Ипек Неджби с рисунката „В схватка с огъня“, Селинай Бекир – „Да бягаш от пожар“ и Есма Реджеб за „Огнена стихия“. Всички тези деца се класират за участие в областния кръг на конкурса „С очите си видях бедата“.

Две поощрителни награди от община Минерални бани се присъждат на Неврие Исмаил за рисунката „Оказана помощ“ и на Айли Айдън за „Пожарникари помагат“.

Рисунки

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!