BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Модерни пречистватели на въздуха срещу вируси в хасковската библиотека

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково получи четири пречиствателя за въздух. Те вече са поставени в заемните за възрастни и за деца, и в читалните.

Модерната техника, особено актуална в условията на коронавируса, работи на седем степени. Тя улавя фини прахови частици и защитава библиотечните специалисти и посетителите от вируси, бактерии и алергени. Мощността на пречиствателите, които могат да работят на непрекъснат режим, е съобразена с кубатурата на помещенията.

Библиотека

Както Haskovo.info писа, в Регионалната библиотека отскоро заработи и стерилизатор за книги. Той отстранява книжния прах чрез струя въздух с високо налягане, а вградените ултравиолетови лампи унищожават широк спектър от патогенни бактерии.

Монтираната нова техника, полезна не само по време на епидемии, се отличава с компактен дизайн. Освен, че гарантира здравословна и безопасна среда, тя придава иновативен вид на библиотеката.

Многобройните читатели коментират, че сега Регионалната библиотека оглавява класацията на местата с най-чист въздух в Хасково.

Библиотека

Снимки: Янко Найденов

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!