BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Модернизират още 5 детски градини в Димитровград

Продължава модернизирането на детските градини в Димитровград, съобщават от общината.

Ремонтните дейности са насочени към освежаване на занимални, спални и подмяна на оборудване в кухните. През тази година са обхванати нови пет градини, в които са сменени легла, гардеробчета и шкафчета, както и подовите покрития на помещенията. От новите придобивки в тези градини ще се възползват 324 деца. 80 000 лв. са отделени от общинския бюджет за обновяването на мебелите и още 40 000 лв. са вложени за подмяна на оборудване за кухните – печки, пекарни, хладилници и други.

Детска градина

1 400 деца се обучават и възпитават в 7 детски градини, разположени в 18 сгради на територията на община Димитровград. Менюто за децата е единно за всички, но храната се приготвя на място във детската градина. Две са детските кухни в Димитровград, които обслужват 120 деца с приготвена здравословно храна за най-малките.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!