BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мобилно приложение и обновено междублоково пространство в Димитровград

Напълно обновено междублоково пространство и мобилно приложение за полезна туристическа информация бяха представени в Димитровград, съобщават от общината. Те са резултат от трансграничен проект с турската община Узюнкьопрю.

Мобилното приложение „More Attractive“ е безплатно с основен език английски и с опция да бъде променен на български или турски. Специализираната платформа за безплатна туристическа, културна и полезна информация е за смарт устройства. Има създаден сайт, от който потребителите могат да набират полезна информация за исторически и културни обекти, туристически атракции и събития, музеи и културни институции, жп гари и автобусни спирки, държавни служби и институции.

Проект

На 3 859 кв. м. в пространството зад блок 1 на бул. „България“ в центъра на града е обособена нова паважна алейна мрежа, открита площадка за деца от 3 до 12 г. с пясъчник, площадка за стрийт фитнес, обзаведена с три различни мултифункционални тренажора и тенис на маса, разположени върху ударопоглъщаща настилка. В източната част е монтирана дървена беседка. Подменени са остарелите пейки, кошчета за отпадъци и осветителните тела. Изградена е система за видеонаблюдение. Засадена е нова декоративна растителност и е изградена автоматична поливна система за зелените площи. На място кметът Иво Димов демонстрира как чрез QR кода с телефон посетителите могат да ползват достъпната туристическа информация от мобилното приложение.

Стойността на проекта е 490 314 евро, от които Европейското финансиране е 416 767 евро, а националното съфинансиране – 73 547 евро. Дейностите, които са изпълнени в община Димитровград са за 246 000 евро.

Проект

Междувременно Иво Димов получи юбилейна грамота от началника на Централно военно окръжие полк. Георги Петков. Грамотата е за значим принос в развитието и издигане на престижа на военните окръжия и по повод 140 години от създаване структурите за военен отчет. Отличието от името на полк. Петков беше връчено от неговия представител в града Ангел Димов. Грамотата е придружена с юбилейната книга „140 години военни окръжия“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!