BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Микробус ще превозва избиратели с увреждания до секциите в Хасково

Микробус с падащ борд е осигурен за превоз на хора с увреждания до избрана от тях секция в Хасково, съобщават от общината.

Хората, които се нуждаят от този транспорт, могат да го заявят от 7 до 19 часа в изборния ден на телефони: 038 590 164 и 0877 928 954.

За гласуване на хора с увредено зрение и затруднения в придвижването е определена избирателна секция № 293400079 в Клуба на инвалидите с физически увреждания на булевард „България“ №164, която е снабдена със специална рампа за достъп до помещението. Пред сградата, в която се помещава секцията, ще бъдат осигурени три паркоместа – две за автомобили и едно за инвалидни колички.

Хората с увреждания могат да гласуват в избрана от тях подходяща секция. Преценката за това дали секцията е подходяща е на самия избирател, а не на СИК. Те могат да гласуват с придружител или с подвижна избирателна кутия, когато не могат да упражнят правото си на глас в изборно помещение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!