BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МБАЛ – Хасково с призив за помощ за мобилни рентгенови апарати

Хасковската болница има спешна нужда от 2 мобилни рентгенови апарата, за което търси помощ, става ясно от публикация в интернет страницата на лечебното заведение.

На фона на усложнената обстановка с повишената заболеваемост от COVID-19 МБАЛ-Хасково отново се обръща с призив за помощ към гражданите на Хасковска област, се казва в съобщението.

В лечебното заведение в момента се лекуват над 60 пациенти с коронавирусна инфекция с тежки двустранни пневмонии, настанени в три различни отдалечени отделения. За да успеят да се справят със ситуацията лекарите трябва да правят рентгенографии на бял дроб с мобилни рентгенови апарати. Затова и призовават за помощ за събиране на средства за купуването им.

Банкова сметка на МБАЛ-Хасково АД за набиране на парични средства, които ще бъдат изразходвани за закупуване на 2 мобилни рентгенови апарата:

IBAN BG83RZBB91551085611229
BIC RZBBBGSF

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!