BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мария Димитрова за фондацията на Григор: Тя идва в година, в която си даваме сметка за ценностите

Майката на Григор Димитров – Мария Димитрова е изпълнителен директор на благотворителната фондация на тенисиста.

Както Haskovo.info писа, Гришо създаде фондацията „Григор Димитров“ в помощ на деца в нужда. В управителния съвет са още баща му Димитър Господинов, мениджърът му Георги Стоименов и легендата на българския тенис Катерина Малеева, съобщават TennisKafe.com.

Дейността на фондацията ще бъде концентрирана в България и върху подпомагането на младите таланти в различни сфери, включително в спорта и тениса. „Дали е в спорта или в друга сфера, аз вярвам на децата. Човек развие ли техните способности, няма да има проблем“, коментира Димитрова, която е учител по физическо възпитание в Хасково и бивша волейболистка с много впечатления от израстването на децата. За нея основаването на фондацията идва в точния момент, защото Григор е достигнал своята зрялост и това му е дало възможност да осмисли кои са ценностите.

„Може би тази година е тази, в която човек осъзнава ценностите и какво може да направи. Назрял е моментът, в който трябва да се случи тази фондация. В живота има точно определени моменти, сега е времето да се направи тази инициатива, която е много хубава“, казва майката на тенисиста.

Въпреки че е изпълнителен директор, Мария Димитрова, казва, че не иска да слага себе си на преден план, защото всички са екип и всеки има своята роля и значение. „Всички ще помагаме. Всеки един от екипа, всички по някакъв начин ще синхронизираме усилията си“, посочва Димитрова, която е сигурна и че самият Григор Димитров ще помага активно в дейността.

Мария Димитрова определи 2020-а като „провокираща година“, в която е още по-важно да имаме добродетели, да активираме хората да бъдат по-добри и по-жизнени, да караме хората да спортуват, да движат света.

На българите тя желае много добрина: Да вярват, да имат търпението, да прегръщат идеите за по-добър живот. Да имаме надежда, че светът ще се освободи от тази болка и страдание и ще можем да погледнем на хоризонта с по-голям оптимизъм, да бъдем позитивни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!