BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Локализираха два от пожарите, остава сложно край Владимирово

Пожарът между свиленградското село Дервишка могила и тополовградското Планиново е локализиран, но не е потушен, съобщават от областна администрация.

На място са 6 автомобила на пожарната, горски и военни. Огънят не се развива като площ, но ситуацията остава сложна поради силните пориви на вятъра.

Локализиран е и пожарът на територията на село Йерусалимово, община Любимец. Той обхвана около 3 000 дка сухи треви, земеделски земи и храсти. На място са оставени да дежурят 3 екипа на пожарната.

Ситуацията при тополвградското село Владимирово остава сложна. Огънят е преминал направените през нощта просеки и се разпространява. Гори широколистна гора, гъста растителност и храсти. Районът е труднодостъпен, а силният вятър допълнително усложнява обстановката. На място работят 6 екипа на пожарна безопасност, горски служители и доброволци. Усилено се ползва тежка техника за да се направят просеки на фронта на пожара преди тополовградските села Владимирово и Светлина и село Мъдрец, община Гълъбово.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!