BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ловците в Мандра удариха 12 глигана наведнъж

12 диви прасета бяха ударени от ловната дружина на хасковското село Мандра само на един излет. Това е несъмнен рекорд за дружината, която със своите 85 членове, включително от съседните Орлово и Големанци, е сред най-големите в състава на ловното сдружение в Хасково.

За успешния отстрел разказва избраният за втори мандат председател на дружината Ерхан Якъб, който е и член на управителния съвет на сдружението. В късметлийския ловен излет Ерсан Молла е уцелил 3 глигана. Също толкова са попаднали под точния мерник на Смаил Мустафа. С два глигана е приключил деня Сурай Мурад. Юсуф Хашим, който е ловец от три години, Николай Любомиров и Олчай Бейхан са записали в актива си по едно прасе. Слука е имал и младият ловец Сашо Йорданов. Още на втория си излет той се е отчел с един повален глиган.

Попаденията на ловците са се оказали успешни благодарение на двете кучета, отглеждани от Юсуф Хаши. Те са от породата плотхаунд, която досега бе малко позната в региона и естествено буди любопитството не само на ловджиите.

След тази изключителна слука от 12 прасета наведнъж, последва още една. Край село Големанци бе ударено голямо прасе, впечатляващите му глиги представляват ловен трофей. Майстор на точния изстрел бе Междун Вахидин, прицелил се с бойна карабина „Калашников“.

Дружината стриктно изпълнява всички изисквания, наложени заради опасността от африканска чума по свинете. Прави се задължителната дезинфекция, необходимите проби за изследване се изпращат в указаните срокове.

„Имаме 2 солища, 6 хранилки за сърни“, изброява Ерхан Якъб. Изградено е чакало за лов на едър дивеч. 20 дка е дивечовата нива, която се сее с царевица и други култури за фураж. Със съдействието на ръководството на сдружението е направен и ремонт на чешма в ловния район. Дружината е монтирала 2 видеокамери , които следят движението на дивеча, а и на евентуални бракониери. Камерите периодично се местят на различни точки. „При нас бракониери няма“, категоричен е председателят на дружината.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!