BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекар, учител и петима от Дом за хора с психични разстройства са сред 94 новозаразени в Хасковско

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 94 нови положителни случая на коронавирус, един е починал, а 21 са оздравели, съобщават от областния кризисен щаб.

43 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 26, Харманли – 3, Свиленград – 8, Тополовград – 5, Любимец – 2, Симеоновград – 1, Минерални бани – 2, Ивайловград – 1, Стамболово – 1, Маджарово – 2. Сред положителните са лекар от МБАЛ – Хасково, учителка от ОУ „Васил Левски“ в село Книжовник, която е преподавала на сборна група в занималня, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от 5, 6 и 7 клас, положителни са и пет човека – потребители на Дома за възрастни с психични разстройства в село Пъстрогор.

Починала е жена на 61 години от община Хасково, диагностицирана на 2 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 1 624. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 138. В МБАЛ-Хасково са настанени 57, в МБАЛ-Димитровград са 10, в МБАЛ-Харманли – 23, в МБАЛ-Свиленград – 24, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 11. В лечебни заведения извън областта се лекуват 13. На домашно лечение са 910, починали са 86, а оздравелите са 490.

Трима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

3 938 са новозаразените в страната при направени 9 949 теста. 117 са починали, а 944 са оздравели. 5 629 са настанени в болница, като 313 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!