BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекар с коронавирус почина, 27 новозаразени и двама оздравели в Хасковско

Още един лекар в Хасковска област е изгубил битката с коронавируса, съобщават от областния оперативен щаб.

80-годишният общопрактикуващ лекар от Симеоновград д-р Петко Камбуров е бил диагностициран на 11 декември и е страдал от сърдечно заболяване. Втората жертва за денонощието е 66-годишен мъж от община Димитровград, който също е диагностициран на 11 декември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване. Съболезнования на близките им.

27 са новите случаи на коронавирус в областта, двама са оздравели. 8 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 8, Харманли – 4, Свиленград – 3, Любимец – 3, Тополовград – 1. Сред положителните е медицинска сестра от МБАЛ – Хасково.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 3 228. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 192. На домашно лечение са 1 588, починали са 169, а оздравелите са 1 279.

Три от установените случаи, съобщени вчера, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

1 287 са новозаразените в страната при направени 4 407 теста. 64 са починали, а оздравелите са 2 235. 7 224 са настанени в болница, като 595 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!