BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекари, персонал и деца от социалните центрове в Хасково са сред новозаразените 76 в региона, трима починаха

76 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковка област, трима са починали, а 55 са оздравели, съобщават от областния оперативен щаб.

Сред положителните са лекар от МБАЛ-Хасково, лекар и медицинска сестра от МБАЛ-Харманли и лекар от община Ивайловград. От РЗИ са взети 22 проби на потребители и персонал от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания 1 и 2 в Хасково, където последно имаше 21 заразени. Сега 4 от новите проби са отчели положителен резултат и 18 отрицателен. В ЦСНТ 1 положителни са двама потребители и един служител, а в ЦСНТ 2 – положителен е един потребител.

36 от новозаразените са в община Хасково, Димитровград – 16, Харманли – 7, Свиленград – 3, Любимец – 3, Симеоновград – 4, Минерални бани – 2, Ивайловград – 4, Стамболово – 1.

Починали са жена на 85 години от община Хасково, диагностицирана на 9 декември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания, жена на 76 години от община Свиленград, диагностицирана на 9 декември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване и мъж на 64 години от община Симеоновград, диагностициран на 19 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 3 120. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 176. На домашно лечение са 1 567, починали са 161, оздравели са 1 216, а под карантина са 874.

3 075 са новозаразените в страната при направени 8 470 теста. 122 са починали, а оздравелите са 3 154. 7 084 са настанени в болница, като 542 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!