BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Коледари гостуваха на димитровградската болница, зарадваха медиците с много подаръци и сурвачки

На Рождество Христово коледари гостуваха на МБАЛ „Св. Екатерина“ в Димитровград. Те пожелаха здраве и благоденствие на медиците и пациентите.

Инициативата е на читалищата от община Димитровград. Всички се бяха събрали пред централния вход на болницата, където бяха подредени много подаръци. От прозорците на болниците се чуваха викове „Браво!“ и аплодисменти. Медиците, които бяха по-свободни слязоха да поздравят коледарите и всички гости, като приеха даровете. Те получиха благодарност, че и на този светъл семеен празник не са със семействата си, а спасяват човешки животи.

Болница

От читалищата донесоха пити, погачи, масленици, тиквеници, плодове, ядки и други традиционни храни за всяко отделение в болницата. За всички имаше изработени 136 автентични сурвачки, а най-голямата – с височина 2 метра, беше за COVID-отделението. За тях имаше специално изработени шалове, изплетени от жените при Народно читалище „Просвета – 1926“ в село Крум, известно със своите плетива. Същият подарък имаше и за лекарите от Спешната помощ в града.

Болница

„С огромна любов и желание се включиха всички читалища в подготовката на тази изненада за нашите лекари. Нека се чувстват подкрепени и знаят, че всички сме с тях и им благодарим“, споделят организаторите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!