BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кандидатстват за финансиране на културни проекти в Хасково до края на месеца

Проекти в областта на местната култура се подават в първия етап до 31 март, съобщават от община Хасково.

Вторият етап е до 31 май. Предвидени са 170 000 лв. Вторият етап обаче се провежда само при наличие на остатък от неразпределени средства.

От 2021 г. чрез Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в община Хасково се дава възможност за финансиране на утвърдени значими събития. Става въпрос за традиционни фестивали с минимум 5-годишна история на провеждане в Хасково и които допринасят за културата, туризма и икономиката на града. Отчетът за направените разходи се представя в деловодството на общината най-късно до 30 дни след приключване на дейностите по всеки одобрен проект. В противен случай те трябва да възстановят средствата в срок до 15 дни след получаване на писмено уведомление от страна на комисията.

До 15 март пък могат да се подават предложения за членове на експертната комисия за разпределение на финансовото подпомагане, които трябва да са с опит и дейност в областта на културата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!