BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инициативният комитет на Мая Манолова

Никола Вапцаров от Инициативен комитет "Лозенец", който протестираше срещу строителството на небостъргача "Златен век" в София", е председател на инициативния комитет, издигащ кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата. Той бе зам.-кмет на "Младост" по времето на Десислава Иванчева, който напусна екипа й с гневно писмо. 

Това стана ясно на представянето на кандидатурата ѝ, което събра нейни поддръжници в НДК тази сутрин.

"Следващият кмет трябва да може да чува хората", каза Вапцаров и цитира мисъл на импетатор Константин "Serdica mea Roma est" – Сердика е новият Рим. "Да направим София нашият Рим", призова председателят.

В Инициативния комитет влизат 65 души, като списъкът е отворен и за още членове.

След Никола Вапцаров се изказа Десислава Филипова, която е адвокат и председател на фондация за защита правата на човека. С Манолова е работила по правозащитни каузи. "В нейно лице срещнах съмишленик", посочи Филипова и каза, че заедно са разработили законопроекта за частния фалит и са работили са спиране на злоупотребите на ЧСИ-та и банки.

В комитета е и медицинската сестра Мая Илиева, която оглави протеста на своите колеги.

"Идваме да подкрепим единствения човек, който ни подкрепи. Благодарение на Мая Манолова бе повдигната темата табу за проблемите в здравеопазването", каза Илиева. По думите ѝ Манолова е човек, който, когато застане зад дадена кауза, я следва докрай.

Последва изказване на Павел Миланов от асоциацията за регулиране на отношенията в етажната собственост.

"Градът се задъхва. Имаме нужда от нови квартали, а не да си подаваме солницата през прозореца", каза той.

"Ние сме различни, но не трябва да се делим, а да се обединим за добри решения", допълни Миланов.

Кандидатура се подкрепя и от Йордан Ибришимов от еко организацията "Бетономорие". Той обясни, че се е срещнал с Манолова във връзка с "безумните забрани за къмпингуването". Ибришимов подчерта, че благодарение на Мая Манолова на "Златна рибка" е спряно строителство.

"София в момента няма кмет, а изпълнителен директор, който изпълнява решенията на един солиден приятелски кръг, каза самата Манолова на церемонията. – Кандидатирам се, защото можем да се преборим с това." Тя подчерта, че може да се изправи срещу този режим и добави, че основната вина за състоянието на столицата е на ПП ГЕРБ, която в схеми управлява града вече 14 години. "В София само акулите се чувстват в свои води. Затова виждаме перките им в града ни", каза Манолова. Тя отново спомена, че е преследвана от сутрин до вечер. "Така поръчителят показва истинското си лице", каза тя.

Манолова обяви, че може да защити София от кражбите, мръсния въздух и презастрояването. "После София ще защити цяла България", каза още тя.

В инициативния комитет са още финансистът Бисер Манолов, д-р Атанас Щерев – бивш депутат от НДСВ, адв. Веска Велева, рапърът Криско, певицата Мариана Попова, Деница Димитрова – бивш депутат от НДСВ и др.

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!