BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изграждат кислородна инсталация за COVID-отделенията в МБАЛ – Харманли

Кислородна инсталация за COVID-отделенията се изгражда в МБАЛ – Харманли, съобщават от кметстовото.

Това става с близо 26 000 лв., осигурени от общинския бюджет. Звената за пациенти с коронавирус се намират на първия и втория етаж във вътрешно отделение и това по гинекология, където досега липсваше кислородна инсталация, като се използваха преносими кислородни бутилки. Част от болните с COVID-19 имат дихателна недостатъчност и се нуждаят от кислородно лечение.

Новата кислородна инсталация достига до всяка болнична стая и спестява усилията по пренасянето на кислородни бутилки при необходимост. При пълно използване на капацитета инсталацията позволява работа до 30 часа на едно зареждане с кислородните бутилки. На всяко легло в COVID-отделенията има поставени вентили, с които се регулират литрите на кислород на пациента. Общината поема и разходите за закупуване на необходимия кислород.

В края на миналата година кметството осигури първата вноска от 80 000 лв. за закупуване на нов скенер за нуждите на болницата, както и 18 000 лв. за закупуването на медицински респиратор за пациенти с COVID-19.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!