BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Избори за църковни настоятелства се провеждат в Хасковско

Избори за църковни настоятелства на храмовете се провеждат в Хасковска област и страната. Те се провеждат веднъж на 4 г.

Въпреки че изборът е насрочен за всички храмове от Пловдивската и Старозагорската епархия, между които е поделена областта, вотът по селата най-вероятно ще е следващата седмица. Причината е, че един свещеник отговаря за няколко села и не може да е едновременно навсякъде.

Избори

В избора могат да участват всички български граждани, православни християни, членове на енорията, които имат жива връзка с енорийския храм, клир и живот, навършили 30 години и нелишени от църковни и граждански права. Избирателите се записват предварително при свещеника на съответната църква.

В хасковската църква „Св. Архангел Михаил“ например за участие в изборите са се записали 118 миряни. Кандидатите за църковни настоятели тук са Алексей Волков, Атанаска Колева, Ваня Хъркова, д-р Валя Станчева, Георги Николов, Кирил Киров и Светлана Никова. Гласува се и за Проверителна комисия – Богданка Пинчева, Мария Трендафилова, Наташа Гаргова и София Бакалова.

Избори

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!