BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравният министър похвали хасковската болница, разкриват още 12 COVID-легла

Още 12 легла за пациенти с COVID-19 се разкриват в МБАЛ – Хасково. Причината е, че всички 90 легла там вече са заети, съобщи за Haskovo.info изпълнителният директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов.

Това стана след посещение на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в МБАЛ – Хасково. „В хасковската болница са направени добри промени. Впечатлен съм от реда тук и от това, че има много млади специалисти и медицински сестри, които искат да работят“, заяви пред Haskovo.info след инспекцията проф. Ангелов. Заедно с д-р Гелов те минаха през Спешно, Вътрешно, Хирургичните отделения и COVID-зоната.

Болница

Преди обяд здравният министър и премиерът Бойко Борисов посетиха хасковското село Малево, където е разположен мобилен пункт за ваксинация срещу COVID-19.

Междувременно пък в Хасково бе заместникът на Ангелов д-р Бойко Пенков. Проведено бе и заседание на областния оперативен щаб, на което от РЗИ са докладвали, че техният мобилен кабинет за прегледи може да бъде използван за извършване на ваксинации в отдалечените места. Щабът е преценил, че на този етап не е необходим денонощен имунизационен кабинет. При нужда обаче такъв ще бъде разкрит.

От ЦСМП са организирали график за март с 12-часови дежурства на лекар и медицинска сестра и при нужда той ще заработи за имунизация в труднодостъпни райони.

Борисов и здравният министър при мобилния пункт за ваксинация в Малево – ВИДЕО

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!