BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За 6-та поредна година курбан за димитровградчани раздаде кметът Димов

“Господ здраве да ни дава и да ни помага да вървим по правия път, да съхраняваме и развиваме града ни и да го пазим за идните поколения” – с тези думи се обърна към присъстващите димитровградският кмет Иво Димов. на дадения от него традиционнен курбан по случай празника на града.

Идеята се е родила през 2014 година, когато общината бе сполетяна от природни бедствия и днес тази идея вече е традиция. 2019 година е 6-тата поред, в която се раздава курбан за здраве и благоденствие на димитровградчани в двора на храм “Св.Димитър”.

5 овце, приготвени в 5 казана бяха раздадени на димитровградчани, които искат да хапнат от вкусната гозба на майстор готвачи.

Преди да бъде раздаден курбана, Архиерейски наместник Георги Тодев отслужи водосвет по повод църковната нова година.

За курбана се бяха стекли възрастни хора от целия град и се изви голяма опашка пред казана, за да получат купичка от осветената гозба и къшей хляб.

По традиция, пръв в купите разля курбан кмета на града, който заяви, че докато той е кмет всяка година курбан ще има, но това не е предизборна инициатива, а се прави от душа.

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!