BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Засадиха атласки кедър на „Ямача“ в Хасково

25 фиданки атласки кедър бяха засадени в ранния следобед в хасковския парк „Ямача“. Акцията е по повод 20-годишнината на Общинското лесничейство и Седмицата на гората.

Кметът Станислав Дечев призова гражданите да се включват в подобни инициативи. Той каза, че общината ще продължи със залесяването в Хасково – явор ще бъде засаден по булевард „Васил Левски“, нови тополи ще има на мястото на отсечените покрай реката, предвиждат се и нови паркове със зеленина.

Залесяване

Директорът на Общинското лесничейство Георги Масларов заяви, че предприятието се грижи за 11 502 хектара гори. За последните 5 г. са съставени 486 акта на бракониери, като глобите са за близо 60 000 лв. Има конфискувани коли, резачки и 8 коне. 231 преписки са дадени на прокуратурата, като има условни и ефективни присъди. Приходите на общинското предприятие за периода са над 6 млн. лв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!