BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заради Обединени патриоти РИК ще определи състава на секциите в община Хасково

Партиите не се разбраха за състава на секционните избирателни комисии по време на консултациите в община Хасково, съобщават от кметството.

Консенсус не беше постигнат, защото Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ не излезе с общо предложение. Така общо 1 253 места в секциите в общината ще бъдат определени от Районната избирателна комисия. За целта предложенията на партиите ще бъдат изпратени в РИК. В консултациите днес участваха представители на ГЕРБ, „БСП за България“, „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“, ДПС, „Воля“, „Демократична България – Обединение“.

Консултации

Haskovo.info припомня, че РИК вече разпредели местата в СИК между партиите и коалициите на територията на община Хасково. ГЕРБ ще имат 450 членове, „БСП за България“ – 331, ДПС, „Воля“ и „Обединени патриоти“ – по 149, както и „Демократична България – Обединение“ – 25 членове. Разпределено е и ръководството (председател, зам.-председател, секретар) в СИК. ГЕРБ и БСП ще имат по 149 в ръководството, ДПС – 64, „Обединени патриоти“ – 54, „Воля“ – 31, а „Демократична България – Обединение“ няма да има представители в ръководството.

Представителите на партиите и коалициите в Димитровград пък се разбраха за състава на секционните комисии, съобщават от кметството. На територията на община Димитровград броят на избирателните секции остава 91. 753 ще са членовете на СИК. Най-много ще има ГЕРБ – 268 места, следвана от БСП със 197. С по 91 места в комисиите ще разполагат „Обединени патриоти“, ДПС и „Воля“, като 15 места ще има „Демократична България – Обединение“.

Консултации

Съгласно изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите на СИК ДПС, „Обединени патриоти“ и „Воля“ получават по един член във всяка секционна комисия на територията на общината. Коалиция „Демократична България – Обединение“, представени само в Европейския парламент получават до 2% от общия брой членове на СИК за цялата община.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!