BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна раздаването на топъл обяд на 287 нуждаещи се в Хасково и на 1 313 по селата

От днес започна раздаването на топъл обяд на нуждаещите се в община Хасково.

Това става в три трапезарии в областния град – в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, в бившата баня в квартал „Република“ и в читалището в „Болярово“. На обяд се изви опашка пред пункта в хасковското училище. Повечето бяха възрастни хора с ниски пенсии. Сред тях беше 85-годишният Чанко Иванов, който заяви пред Haskovo.info, че се срамува да каже, че получава 300 лв. пенсия, а е бивш учител и ръководител на ансамбъла в Пионерския дом. Според него раздаването на храната е трябвало да започне по-рано през годината.

Храна

Общо 1 600 души се ползват от социалната услуга, която ще продължи до 27 април. 287 са в Хасково, като на 18 човека храната ще се доставя до дома, защото са трудноподвижни. Топъл обяд е осигурен и за шестимата бездомници, които са временно подслонени в бившата баня в „Република“.

1 313 души получават храната по селата в община Хасково. Най-много са в село Криво поле – 106 човека. В селата храната ще бъде доставяна до трудноподвижните възрастни и самотни хора с помощта на кметовете и социалните асистенти. Храната се осигурява по спечеления европроект „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19“.

Други общини в Хасковска област също изпълняват проекта. От община Симеоновград съобщават, че топъл обяд се предоставя на 560 човека от 1 февруари до 27 април. По селата храната се раздава в кметствата, а в града има три пункта – на улиците „Търговска“ 25 и „Александър Батемберг“ 2А, както и на площад „Шейновски“ 7.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!