BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна основен ремонт на общежитието на Езиковата гимназия в Хасково

Вече започна ремонтът на ученическото общежитие на Езиковата гимназия в Хасково. Днес беше открита строителната площадка за санирането на сградата, съобщават от общината.

Тя е строена през 1969 г. През последните години сградата не беше предпочитано място от учениците, защото е стара и не предлагаше добри условия за живот. По настояване на кмета Станислав Дечев и с решение на Министерството на образованието и науката в края на 2020 година за ремонт на общежитието бяха отпуснати 550 000 лева. По-късно от плана на МОН бяха предоставени още 473 000 лева.

Ремонт

Обновените общежития ще предлагат комфортни и съвременни условия за живот на учениците от другите населени места. На сградата ще бъде направена цялостна изолация, съгласно нормативните изисквания за Енергийна ефективност. Ще се извърши подмяна на отоплителната, ВиК и електро-инсталациите. Ще се направи пълен ремонт на стаите в общежитието. Те са разположени на 8 етажа, общият им брой е 88. Всяка от тях вече ще има собствен санитарен възел, ще се монтират нови дограми на прозорците, врати, подови настилки.

На всеки етаж ще се запазят и общите санитарни помещения, ще се ремонтират занималните, стаите за почивка, стълбищните клетки и коридорите. Ще се осигури достъп до всички помещения, в това число и санитарните, за деца с увреждания. Ще се монтира нова пожаро-известителна система.

Очаква се ремонт на общежитията на Езиковата гимназия

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!