BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва плащането на местните данъци и такси в Хасково

Кампанията за плащането на местните данъци и такси за 2021 г. започва на 25 януари, съобщават от община Хасково. Данъчните ставки не са променени и се запазва размерът им от 2020 г.

Плащанията ще се извършват в брой и с ПОС-терминал на касите на Община Хасково на улица „Александър Стамболийски“ №2 и на площад „Общински“ №1. Работното време на касовите салони е от 8:30 до 17 часа без прекъсване. Плащане може да стане по банков път, чрез пощенски запис, на касите на Easy Pay, ePay, „Български пощи“, FastPay, както и да бъде извършено онлайн, посредством дебитна или кредитна карта през сайта на Община Хасково, като за целта е необходим ПИН код на НАП, квалифициран електронен подпис или код, издаден от „Общинска данъчна дирекция“.

Данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци се заплащат до 30 юни и до 31 октомври. На платилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка от 5% от годишния размер на задължението.

След изтичане на законоустановените срокове за плащане на местните данъци и такси се начислява лихва за просрочие.

Плащането на патентен данък е до 31 януари – първо тримесечие, до 30 април – второ тримесечие, до 31 юли – трето тримесечие и до 31 октомври – четвърто тримесечие. На предплатилите до 31 януари годишен размер на патентния данък се прави 5% отстъпка.

Туристическият данък се внася от обектите до 15-то число на месеца, който следва месеца, когато са предоставени нощувките.

Данъкът върху таксиметров превоз на пътници се внася преди издаването на разрешение. През 2021 г. размерът му е 300 лв.

Справки могат да се правят в общинската данъчна дирекция или на телефони: 038/603 478, 038/603 471 и 038/603/477.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!