BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започват преговори със собственика на игрищата на „Ямача“. Иска 100 евро на квадрат

Община Хасково да започне преговори със собственика на спортните игрища на „Ямача“ реши днес Комисията за провеждане на широко обществено обсъждане и проучване възможностите за придобиване на имоти частна собственост в парк „Ямача“ за реализиране на обществени цели.

Комисията беше сформирана през миналата година с решение на общинския съвет в Хасково след протести срещу застрояването, инициирани от групата „Да спасим парк Ямача“. Това се случи, след като в един от терените започна строителство на жилищен имот. Проверката установи, че терените от почти 23 декара са частна собственост и не са част от парка.

Комисия

След като общинският съвет сформира комисията беше ангажиран лицензиран оценител. Неговата оценка е, че цената на имотите е 36 лв. на квадратен метър. Собственикът им обаче е поискал 100 евро на квадратен метър.

След дебатите днес комисията с председател заместник-кметът Динко Тенев реши да покани собственика на имотите на преговори. Целта ще е да бъде свалена цената, като от общината ще поискат да се закупят първо спортните игрища, които са с площ около 12 декара.

В бъдещите преговори ще участват кметът Станислав Дечев, представителят от „Да спасим парк Ямача“ Елена Вапцарова и общинският съветник Георги Пеев, а резултатите от преговорите ще бъдат представени на общинския съвет, който трябва да вземе окончателното решение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!