BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Записват за „Близки срещи с птиците“ в Хасково

„Близки срещи с птиците“ е поредният безплатен курс, който подготвя Българското дружество за защита на птиците. Той ще се проведе на 6 места в страната, едно от които е Хасково.

Поканата е отправена към всички, които се интересуват от света на дивите птици и искат да го опознаят по-добре. Очаква се курсът да започне в началото на март. Записванията на кандидати започнаха, крайният срок е 1 март.

За участниците ще има онлайн лекции и практически занятия, а през почивните дни и теренни целодневни излети за наблюдение на птици. Организаторите се ангажират с осигураване на бинокли и зрителна тръба. Основната част от теренните посещения ще се проведат през гнездовия период на птиците – от края на март до края на юни. Целта е любителите на природата да обогатят познанията си за дивите птици, да се научат да ги разпознават и да помагат за опазването им. Идеята на БДЗП за курса е подкрепена от Фонд „Активни граждани“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!