BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Залезът“ – една история за домашното насилие, разказана чрез танц – ВИДЕО

Студенти в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ заснеха „Залезът“ (THE SUNSET) – една история за домашното насилие и насилието над жените, разказана чрез танц.

„Проектът показва силата и волята на една наранена жена, която е готова да сложи край на болката и да започне отново да бъде щастлива, като обърне нова страница от живота си. Залезът е нещо като слушателят на нейната вътрешна изповед“, разказа за Haskovo.info режисьорът на видеото Добромира Илиева от Хасково. Валерия Колева е хореограф и участва заедно с Александър Будуров. Добромира и Валерия са автори на текста. Хасковлийката Калина Спасова е монтажист, оператор е Иван Цуцуманов, а Цветослав Тошев обработи звука.

Днес е премиерата на „Залезът“ в Youtube и вече валят първите отзиви. Ана Петрова казва: „Една приказка за любовта и омразата, за страха и смелостта, за борбата в нас… Всичко разказано в танц. Защото животът е танц. И ако допуснеш омразата и страхът да станат твой партньор в живота, не ти остава нищо друго освен да ги удушиш заради раните и най-вече различния залез“.

Haskovo.info припомня, че талантливите студенти наскоро пуснаха и пантомимен етюд за приятелството „In this shirt“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!