BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха трима младежи за грабежи в Димитровград

Трима младежи са задържани за грабежи в Димитровград, съобщават от областната дирекция на МВР.

Те са на 15, 18 и 20 г. и са заподозрени в извършването на два грабежа. Първият опит за грабеж е станал на 1 януари, но за него 79-годишният потърпевш подал сигнал едва вчера. Възрастният мъж разказал, че вървейки по жп мост над река Марица е бил застигнат от непознати за него лица, които му нанесли удари по главата и му извикали „Давай парите“. Той паднал на земята, те го преджобили, но мъжът нямал пари. Нападателите не успели да вземат нищо и избягали в неизвестна посока. Криминалистите са установили, че в опита за грабеж са участвали 18-годишният с 15-годишния си брат.

На 3 януари в 21 часа грабеж е извършен над 65-годишен мъж в същия район. Тогава потърпевшият, охранител на ремонтиращия се мост заявил, че са го нападнали и съборили на земята, отнели му фенера от ръцете и избягали. Тук грабежът е извършен от младежа на 18 г. заедно с 20-годишния.

Двамата пострадали са прегледани от медици и не са със сериозни наранявания. Задържаните са признали деянията си пред разследващите и са описали подробно как са ги извършили.

Двама младежи от Симеоновград пък са задържани за кражба на общинска собственост. Снощи в 21:30 часа момчетата на 17 и 19 г. задигнали 20 бетонни тротоарни плочки, които натоварили в ръчна количка. Те били забелязани на улица „Христо Ботев“ и задържани, а пред полицаите признали деянито си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!