BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържан за 288 кг. хероин обяви гладна стачка, извикаха линейка в съда

41-годишният турски гражданин Селман Йоздемир, задържан за контрабандата на над 288 кг. хероин, беше откаран след обяд с линейка от съда до Спешно отделение на МБАЛ – Хасково.

Мъжът е поискал да му бъде изменена мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. В момента той е единственият задържан за контрабандата и недоволен от този факт преди близо седмица е обявил гладна стачка в ареста. На днешното заседание в Хасковския окръжен съд мъжът се почувствал зле и беше извикана линейка, с която под охрана беше отведен до болницата. Съдебното заседание беше прекъснато.

Съд

След като мъжът се почувствал по-добре и след уверенията на медиците, че той е здрав, Йоздемир беше върнат в съда, а делото продължи. В крайна сметка съдът не уважи молбата му и го остави в ареста. Определението може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд. Това е поредният път, в който задържаният иска да излезе от ареста, но без успех.

Haskovo.info припомня, че на 18 април миналата година Йоздемир и шофьорът на камиона с хероина 36-годишният иранец Сеидмохамадхас Рамазани бяха оставени в ареста от Хасковския окръжен съд. Според разследвщите камионът е бил натоварен в Иран с машина за боядисване, в която е бил укрит хероинът. Той е трябвало да пристигне в Пловдив, където е задържан и турчинът. Дрогата е на стойност над 18.7 млн. лв.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 15 до 20 г. и глоба от 200 000 до 300 000 лв.

Съд

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!