BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаният със 186 пистолета на границата загубил 5 000 евро на хазарт

41-годишният Четин Акуш, който беше задържан със 186 пистолета и 7 475 патрона на ГКПП „Капитан Андреево“, се е съгласил на контрабандата след като загубил 5 000 евро на хазарт.

Това заяви френският гражданин от турски произход пред хасковския съд при разглеждане на мярката му за неотклонение. Мъжът каза обаче, че е знаел само за два пистолета. Той допълни, че си е наел хотел в Харманли, нямало да се укрие и щял да съдейства на разследващите. Акуш посочи, че страда от няколко заболявания, като не можел да провежда терапия в ареста и поиска да бъде освободен срещу парична гаранция.

Както Haskovo.info писа, мъжът беше задържан на граничния пункт на 5 април. Тогава той се опитал да влезе от Турция с празен пътнически микробус на път за Западна Европа. На различни места в колата бяха открити газовите пистолети, преправени в бойни и хилядите патрони. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 3 до 10 г. и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

Съдът прие, че мъжът може да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид и над 30-те му криминални регистрации и осъждане във Франция. Според магистратите той може да се лекува и в следствения арест, като му наложиха най-тежката мярка „задържане под стража“. Определението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!