BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заведенията и фитнес залите затвориха, хасковлии излязоха по парковете

Всички ресторанти, кафенета и фитнес зали затвориха до 21 декември по заповедта на здравния министър. Вчера беше последният им работен ден.

Хасковлии използваха хубавото време за разходки в центъра и градските паркове. Младежи спортуваха на фитнес уредите на „Ямача“ и „Кенана“.

Паркове

В някои заведения започнаха ремонти в локдауна. Повечето са пуснали служителите си в платен и неплатен отпуск, но отново се очаква да има освободени от работа, както беше през пролетта, когато имаше дълги опашки пред бюрата по труда.

Паркове

Председателят на браншовата организация на ресторантьoрите и хотелиерите в Хасковско Стойчо Ганашев заяви пред Haskovo.info, че затворените обекти в региона са около 1 200, а хората, които остават без работа – над 6 000. Очакванията му са за нови фалити, защото ресторантите най-вероятно ще останат затворени и по Коледно-новогодишните празници. Очакванията са те да заработят най-рано в средата или края на януари.

Ганашев допълни, че в колегите му в областта и страната има недоволство, което с времето ще назрява още и не е изключено да има протести.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!