BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Забрани за движение на товарни автомобили по магистралите на 6 и 8 септември

Движението на товарните автомобили по основните направления и автомагистралите ще бъде ограничено на 6 септември от 16 до 20 часа и на 8 септември – от 14 до 20 часа. Забраната е във връзка с очаквания трафик в дните около Деня на Съединението, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

В тази връзка полицията предприе необходимите мерки за нормалното придвижване по пътищата на страната и граничните пунктове през почивните дни.

През последния работен и последния почивен ден усилията на пътните полицаи ще са насочени към подпомагане на трафика по основните направления и автомагистралите.

В почивните дни се предвижда и провеждане на специализирана полицейска операция, насочена срещу шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще се проверява и за правоспособността на водачите. Проверките ще се извършват по всички пътища и в малките населени места. Създадена е организация и при нужда по направленията към автомагистралите да бъдат насочени екипи, които да поемат и регулират пътния поток.

Набелязани са мерки за недопускане на струпване на автомобили преди зоната за граничен контрол и недопускане на нарушения в зоната на граничните пунктове. В следобедните часове утре усилията на служителите на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" и на Пътна полиция, ще са насочени към спазване на забраната за движение на товарните автомобили. В почивните дни също са осигурени дежурни екипи.

Haskovo.net

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!