BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Забавно-духовият оркестър открива Есенните музикални дни в Димитровград

С тематичен концерт по повод Международния ден на музиката стартират Есенните музикални дни „Жул Леви“ 2020 в община Димитровград, съобщават от кметството.

На 1 октомври от 18 ч. на централната алея на булевард „България“ Забавно-духов оркестър ще поднесе красива програма по повод празника на музиката. Следващият концерт от програмата е на 8 октомври от 18 ч., отново на същото място. Тогава Акустично-джазово трио със солист Мария Арнаудова и специалното участие на саксофониста Венелин Георгиев ще радва ценителите на джаза.

Изложбата „Големите майстори на полския плакат“ със съдействието на Полския институт в София е следващото планирано събитие в празничния календар на Есенните музикални дни. Едновременно с това в изложбената зала „Асен Крайшников“ ще се състои и концерът на цигуларя Любомир Тулумбаджиев и пианистката Любослава Атанасова.

Няколко дни по-късно Лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще се превърне в сцена за съвместния концерт на хор „Орфей“ и Акустично джазово трио-Димитровград. Отново в лятната градина е предвидена и прожекция на унгарския филм „SWING“, който се реализира със съдействието на Посолството на Унгария и Унгарския културен институт в България. В Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ ще бъде открита изложба-акварел „Има надежда“ на Благой Господинов.

От 26 – 29 октомври ще се проведе XII Младежки JAZZ фестивал, а на 29 октомври в Исторически музей ще може да се види изложбата „Оренда“ на Соня Кючукова, посветена на народните будители. На 1 ноември на площад „Поезия“ читалище „Звездица 2003“ ще поднесе есенна фолклорна палитра в деня на народните будители, а от 6 – 8 ноември в Спортна зала „Младост“ ще се проведе XV-то издание на Националния танцов конкурс „България танцува“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!