BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Елена Цветкова дирижира и ръководи семинар във Варна

Хасковският „Орфей+“ с диригент Елена Цветкова е сред участниците в Хоровите празници и III Национален фестивал на детските и младежки хорове във Варна, които ще продължат до 20 септември.

Организатор е Дирекция „Култура и духовно развитие“ на община Варна. Официално откриване се състоя в Държавната опера на морската столица.

На трите фестивални сцени ще излязат и формации от Бургас, Сливен, Русе и града-домакин. Те се представят със свободна концертна програма с репертоар по избор.

В рамките на празниците ще се проведе семинар с музикалните педагози на тема „Съвременната българска хорова песен – тенденции на развитие, условия на разпространение, комуникация между композитори и изпълнители“. Модератор е Елена Цветкова.

Ще се състои и годишно общо събрание на сдружение Български хоров съюз. Както Haskovo.info писа, Елена Цветкова е член на управителния съвет на сдружението.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!