BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Екоинспекцията глоби млекопреработвателно предприятие и консервна фабрика в Хасково

Млекопреработвателно предприятие в Хасково е глобено с 1 000 лв. за неспазване на емисионните норми за производствени отпадъчни води, изпускани в канализационните системи, съобщават в отчета си за декември от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

С 500 лв. е глобена консервна фабрика за неизвършване на собствени периодични измервания на емисиите на отпадъчни газове. Общо през месеца са извършени 75 проверки на 74 обекта. Дадени са 15 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 8 акта, наложена е 1 санкция и са издадени 8 наказателни постановления за 8 400 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 8 247 лв.

Почистени са излезли от употреба гуми в района на „Кекличевото стопанство“ край Хасково. На „Зеления“ телефон през последния месец на годината са постъпили 5 сигнала.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!