BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Един от пет учители в Хасковско иска да се ваксинира срещу COVID-19

20% от педагогическите специалисти в Хасковска област вече са заявили желание, че искат да се ваксинират срещу COVID-19, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Общият им брой е 573. Тук влизат педагозите в училищата, центровете за специални образователни потребности и личностно развитие, както и учителките в детските градини в областта. 11% от непедагогическия персонал е заявил желание да се имунизира, като броят им е близо 200.

Списъците са отворени, като двете групи могат да продължават да се записват за предстоящата ваксинация, допълниха от РУО.

На този етап 21% от учителите в образователните институции в страната са заявили желанието си да се ваксинират. Това стана ясно по време на работна среща, в която участваха министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб, съобщават от здравното министерство.

Темите на разговора са били противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал. Анализът на противоепидемичните мерки продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения.

Предстои масово тестване на работещите в образователната сфера. Министърът на здравеопазването и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщиха, че темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!