BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доц. Кунчев: При масово разпространение на заразата човек може да се разболее между първата и втората доза на ваксината

„Ясно е, че когато има масово разпространение на заразата, между първа и втора доза има достатъчно дълъг период, за да се срещнете с вируса и да развиете заболяването“, коментира случая със заразените с коронавирус ваксинирани лекар и санитарка в Хасковско главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Той днес също се ваксинира.

„След първата имунизация все още не се изгражда такова количество антитела, което да ви предпази. При всички случаи има антитела и те правят заболяването по-леко, така, както се е случило и с колегите“, допълни представителят на Националния оперативен щаб.

Той посочи, че няма проблем лекарят и санитарката да бъдат ваксинирани ако заболяването им протича леко, защото това не е противопоказание. Ако болестта се развие в по-тежка форма, трябва да се изчака.

Както Haskovo.info писа, лекарят от Белодробната болница в Хасково и санитарката от МБАЛ – Харманли са проявили симптоми на COVID-19 десетина дни след поставянето на първата доза на ваксината. Направените им тестове показали, че става въпрос за коронавирус. Засега те са в задоволително състояние и са на домашно лечение.

В Хасковска област вече са ваксинирани 507 медицински лица. Заместник-директорът на РЗИ – Хасково д-р Станимира Тананова каза, че досега няма информация за странични ефекти. Имунизацията продължава с още 108 дози от ваксината за лични лекари и стоматолози.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!