BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Димитровград отпразнува с уникално шоу 72-рата си годишнина

Кулминацията на празниците на града по традиция беше вечерта на 2-ри септември – рожденния ден на бригадирския град. Тълпи от хора препълниха площад "България" и алеите на централна градска част.

Празникът стартира със словата на официалните лица от голямата сцена на площада, това бяха:

кметът на Димитровград г-н Иво Димов

г-жа Гергана Кръстева – председател на Общински съвет – Димитровград

г-жа Евгения Ангелова –  Народен представител

Митко Полихронов – Народен представител

г-н Станислав Дечев – Областен управител на Област Хасково

Майор Светослав Годинов – началник на гарнизон – Хасково

г-н Владица  Димитров – кмет на град Димитровград, Сърбия

г-н Богдан Павленко – кмет на град Димитровград, Русия

г-н Ивица Глибо – заместник-председател на град Кутина, Хърватия

д-р Недялко Желев – почетен гражданин на Община Димитровград за 2019г.

След думите на официалните лица към димитровградчани, полощадът се изпълни с "мъгла" и стартира уникалното светлинно и аудио шоу, което накара присъстващите да притаят дъх и да изживеят емоцията, провокирана от лазерните лъчи и фоерверки, които в синхрон с музиката зашариха в пространството на площада и околните сдания.

Лазерите изобразиха герба на града и изписаха "аз  ❤️    Димитровград" в зрелищни мащаби на сградите в центъра. Шоуто за димитровградчани и гостите на града продължи около 10 мин.

След като шоуто вдигна адреналина на събралите се хиляди души в центъра на Димитровград, засвири група "Фондацията" със Славчо Николов – от „Б.Т.Р.”, Кирил Маричков – от „Щурците”, Венко Поромански – от група „Те”, Дони – познат както от дуета си преди години с Момчил Колев, така и от своята самостоятелна кариера, Иван Лечев от „ФСБ”. 

На сцената пред погледите на димитровградчани бяха наградени деца и млади хора, които с успехите си през изтеклата година прославят името на Димитровград в областта на науката, изкуствата и спорта.

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!