BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца и персонал от социални центрове в Хасково са сред новозаразените 109 в региона, трима починаха

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 109 нови положителни случая на коронавирус, трима са починали, а 30 са оздравели, съобщават от областния оперативен щаб.

60 от заразените са в община Хасково, Димитровград – 13, Харманли – 11, Свиленград – 6, Тополовград – 4, Любимец – 3, Симеоновград – 4, Минерални бани – 3, Ивайловград – 3, Стамболово – 1, Маджарово – 1.

Сред положителните са двама души персонал и четирима потребители от Центърa за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания №1 и петима души персонал и десет потребители от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания №2 в Хасково. На центровете е извършена дезинфекция, създадена е организация за разграничаване на заразените деца и е определен персонал, който да се грижи за тях.

Починали са мъж на 52 години от община Хасково, диагностициран на 26 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, мъж на 72 години от община Харманли, диагностициран на 25 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания, жена на 88 години от община Свиленград, диагностицирана на 25 ноември, с мозъчно съдово и психично заболяване.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 2 745. Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 172. В МБАЛ-Хасково са настанени 60, в МБАЛ-Димитровград са 18, в МБАЛ-Харманли – 23, в МБАЛ-Свиленград – 21, в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 28. В лечебни заведения извън областта се лекуват 22. На домашно лечение са 1 436, починали са 141, оздравелите са 996, а под карантина са 1 002.

3 614 са новозаразените в страната при направени 9 530 теста. 147 са починали, а оздравелите са 2 536. 6 744 са настанени в болница, като 504 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!