BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Детски свят“ със сертификат за безопасност

Детската градина „Детски свят“ в Харманли е сертифицирана като отговаряща на изискванията за безопасно детско заведение и получи специален стикер.

Тя е част от международен проект, подкрепен от ЕС чрез програмата „Еразъм+“. Водеща организация е Австрийският Червен кръст, а партньори са БЧК и червенокръстките организации на Република Северна Македония, Сърбия и Хърватия.

Целта е повишаване на осведомеността и подобряване на готовността при бедствия и оказване на първа помощ в училища и детски градини в 5-те държави. Това се налага, тъй като поради климатичните промени в бъдеще могат да се очакват по-чести екстремни събития като наводнения, суши, студени и топлинни вълни, при които децата са сред най-уязвимите.

В инициативата, в която са включени областите Кърджали, Пловдив, Смолян и Хасково, участва и СУ „Неофит Рилски“ в Харманли. В рамките на проекта беше създадена онлайн платформа за намаляване на риска от бедствия и оказване на първа помощ и психосоциална подкрепа при критични ситуации. Тя предлага и каталог със занимателни дейности по тези теми и много други информационни материали за учители, родители и ученици.

Към полезната инициатива сега се присъедини и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в хасковското село Конуш, информира инж. Венета Стойчева, главен специалист в БЧК – Хасково. Там предстои обучение по училищна и пожарна безопасност, маркиране на евакуационни изходи в случай на наложило се извеждане от сградата и други мерки за гарантиране на безопасността и здравето на учениците.

В дейностите пряко участие вземат учители, доброволци на Българския Младежки Червен кръст, представители на местни структури на МВР, Пожарна безопасност и защита на населението, медици и други експерти, посочват организаторите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!