BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дете от Свиленград се нуждае от спешна бъбречна трансплантация

12-годишният Бончо Ангелов от Свиленград вече месеци наред се бори със заболяване на бъбреците, непрекъснато се налага да пътува със семейството си до София и да лежи в болници.

Последните месеци страда от прогресираща бъбречна недостатъчност. На 2 октомври в „Пирогов“ са се опитали да поставят стент на бъбрека, но безуспешно. В момента детето е с катетър. Единственото спасение е извършване на бъбречна трансплантация. Чрез платформата „Живот за теб“ за лечение в Турция търсят екип, който да може да извърши успешно необходимата животоспасяваща трансплантация. Мерилин Хасанова – управител на платформата, вече е организирала консултация с един от най-добрите турски екипи, които планират да извършат трансплантацията чрез роботична хирургия. Получили са и официална оферта за извършване на трансплантацията.

Необходимо е детето и родителите в най-скоро време да постъпят за лечение в турската болница, за да се извърши животоспасяващата бъбречна трансплантация. Донор ще бъде бабата или дядото на Бончо. Семейството има финансови затруднения и няма да може за толкова кратко време да събере нужните 30 000 евро. Родителите молят всички добри хора, ако имат възможност да помогнат в тази трудна борба. Организира се и благотворителна кампания – ТУК.

Дарителска сметка:

IBAN: BG57DEMI92405400265885

BIC: DEMIBGSF

Титуляр: Бончо Зоев Ангелов

В полза на: Бончо Зоев Ангелов

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!