BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Десетки села са без ток, половин Хасково може да остане без вода

39 села в Хасковска област още са без ток заради падналия мокър сняг, който скъса електропроводи, съобщават от областна администрация.

В същото време от ВиК – Хасково предупреждават, че десетки помпени станции са без ток, което е възможно да доведе до спирането на водата в много населени места, включително и на половин Хасково.

В община Ивайловград токът е спрял в селата Гугутка, Железино, Розино, Кондово, Нова ливада, Покрован. Без вода са селата Плевун и Свирачи, както и част от село Белополяне. В община Харманли без ток са селата Иваново, Върбово, Орешец, Доситеево, Черепово и Българин. В село Българин ще бъде доставен генератор. В община Хасково електрозахранването е спряло в селата Маслиново, Подкрепа, Гълъбец, Динево, Тракиец, Стамболийски, Стойково и Родопи. Без вода е село Динево. В община Симеоновград без ток е част от града, както и селата Троян, Дряново, Тянево, Свирково, Калугерово, Пясъчево и Навъсен. В община Тополовград няма ток в селата Срем, Орлов дол, Радовец, Устрем, Светлина, Княжево и Синапово. В община Стамболово токът е спрял в селата Лясковец, Зимовина, Поповец, Долно Ботево, Пчелари и Рабово. В община Маджарово липсва електрозахранване в селата Бориславци, Долни Главанак и Златоустово.

Поради спирането на водоподаването от помпена станция „Узунджово II“ след обяд без вода ще останат кварталите „Овчарски“, „Македонски“, „Тракийски“, „Червена стена“, „Младежки хълм“, „Воеводски“ и „Хисаря“. Към момента без вода са селата Минерални бани, Сираково, Малево, Славяново и Елена, съобщават от ВиК – Хасково.

От Регионалното управление на образованието съобщиха за Haskovo.info, че в селата Войводово, Малево и Конуш, както и в свиленградското ОУ „Любен Каравелов“ учениците са преминали на онлайн обучение. Причината е, че децата не са могли да стигнат в снега до класните стаи, както и липсата на ток.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!