BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Демократична България се регистрира за вота на 27 октомври

Обединението "Демократична България" внесе документи за регистрация в ЦИК за местните избори през октомври. Коалицията представи два пъти повече от необходимите подписи, съобщиха от ДБ.

Пред ЦИК дойдоха представителите на политическите ръководствата на трите партии в Демократична България- Да, България, ДСБ и Зелено движение, както и единственият засега обявен кандидат-кмет на обединението – арх. Борислав Игнатов, който ще се бори за София.

„Внесохме 5400 подписа. Това са вторите избори, на които обединението участва. Нашите очаквания са да покажем допълнителна консолидация на подкрепата за Демократична България като реална алтернатива на управленския модел в София … Ние правим национална регистрация. По места сме отворени, при спазване на определени червени линии, за привличане на допълнителни субекти от демократичната общност. Партиите, които участват в настоящия управленски модел, в нашето споразумение изрично са посочени като такива, които не можем да подкрепим. На тези избори се явяваме, за да възникне и се утвърди в страната политическа и управленска алтернатива именно на този начин на управление, който докара страната в тупик“, заяви Христо Иванов, съпредседател на ДБ.

Кандидатът за кмет на София арх. Борислав Игнатов допълни: "Аз съм предложил своите знания, характер и опит в тази кампания, защото ми омръзна да живея в лоша градска среда и при лошо управление. Приел съм това предизвикателство, за да победим. Ние сме тук, за да предложим алтернатива на гражданите – изпълними обещания в следващите 4 години, подплатени със знания и бюджетна обосновка, за да направим нашия град истинска европейска столица."

Източник: haskovo.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!