BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дадоха зелена светлина за закрит плувен басейн и кучешки приют

Общинският съвет даде зелена светлина за изграждането на спортен комплекс със закрит плувен басейн в Хасково и кучешки приют в бившето летище „Узунджово“.

Както Haskovo.info писа, закритият плувен басейн ще се изгражда с около 1 млн. лв. от освободени от държавата отчисления на общината за отпадъци. Плановете са той да е с размери 12 на 25 метра. В съседство ще има и малък басейн с дълбочина 1 метър за по-малките деца. Спортният комплекс ще е на терена, където са бившите работилници на Техникума по селско стопанство.

В два от хангарите на бившето летище „Узунджово“ пък се предвижда изграждането на нов приют за бездомни кучета, защото сегашният е твърде малък – с 12 клетки. Клетките за кучетата ще бъдат поставени по всички изисквания в хангарите. Във всеки от тях ще могат да се поставят по около 70 големи клетки.

Съветниците от групата „За Хасково“ Георги Пеев и Светослава Стоянова попитаха кмета колко време ще престояват животните в новия приют и има ли разчет колко ще струва тяхното отглеждане. Според Камен Тодоров от БСП бившето летище е обект от стратегическо значение и това не е правилното място за кучешки приют.

Кметът Станислав Дечев каза, че няма срок, в който ще се отглеждат животните в приюта – те ще остават там, докато се реши проблемът с бездомните кучета в Хасково. Разчет не можел да се направи, защото имало няколко начина за неговото финансиране, а и никой не знаел колко животни ще се настанят там. От всички институции пък имало остатъчна храна, която можела да отива за кучетата.

Съветниците приеха още да се изгради нова клетка на депото край село Гарваново. Причината е, че сегашната ще се запълни до средата на тази година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!