BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дават на РДНСК да провери незаконния водопровод в „Република“

За незаконното строителство на водопровод и канализация на улица „Ятак“ в хасковския квартал „Република“ вече е сигнализирана Регионалната дирекция за национален строителен контрол, съобщават от общината.

Haskovo.info припомня, че снощи екипи на общината, ВиК и полицията установиха нерегламентираното прокарване на тръба в квартала. От кметството са извършили проверка, която е установила, че за въпросното строителство няма никакви редовни документи, както и опит за нерегламентирано присъединяване към мрежата. За да стане това има процедура. Тя включва проектиране, представяне на документи в община Хасково и издаване на разрешително, допълват от кметството.

Към този момент тази процедура не е спазена, а след констатацията на незаконното строителство е и неприложима. Санкционирането на незаконното строителство ще бъде направено от държавата, защото е от трета категория, което е в правомощията на РДНСК – Хасково. Дирекцията ще извърши проверка и ще наложи санкции, посочват от общината.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!